Pagini

luni, 14 februarie 2011

Pescuit la crap pe balti fara structuri

Stim foarte bine ca atunci cand pescuim la crap este foarte important sa identificam ce fel de structuri sunt sub apa si sa actionam ca atare. Dar ce ne facem atunci cand pescuim pe o apa fara structuri? Un iaz piscicol care nu prezinta nici un fel de structura la spurafata apei. Dupa ce am verificat cu marker-ul nu am descoperit nici o groapa, sant sau alte structuri in care ciprinidelor le place sa-si petreaca timpul.
In acest caz trebuie sa fim atenti la orice miscare de pe luciul apei, de pilda la acele bule de aer de la suprafata, vartejuri sau sarituri, ele tradeaza prezenta crapilor in zona. Nici vegetatia subacvatica nu este de neglijat, ea constituie o sursa bogata de hrana, de aceea aceste zone sunt vizitate frecvent de crapi mai ales primavara cand hrana crapului este diminuata.
Inca o "ascunzatoare" frecventata de crapi este zona de langa mal, mai exact sub copacii infloriti. Florile acestora cazand in apa si fiind infulecate de crapii flamanzi. Ele sunt considerate de "mustaciosi" o delicatese, continand doua dintre ingredientele lor preferate, nectarul si polenul.
Daca pe lacul respectiv se pescuieste doar de pe un singur mal si distanta dintre ele nu este foarte mare, putem folosi asta in avantajul nostru, pescuind cat mai aproape de malul opus. Motivul?
Din cauza galagiei si forfotului facut de pescari, pestele se refugiaza cat mai departe de acestia. Cel mai concludent exemplu in acest sens este ferma piscicola Moara Vlasiei 2 sau lacul Gogosari unde pescuitul cat mai aproape de malul opus este cea mai eficienta tactica de abordare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu